Gündem

Kayseri'de eğitim uçağı düştü; İki pilot şehit oldu

04 Haziran 2024 10:19

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan SF-260D tipi eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan 2 pilot şehit oldu.

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Eğitim uçağının kırıma uğraması sonucu olay yerine polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri uçaktaki Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in şehit olduğunu belirledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı/Kayseri'de 4 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit olmuşlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Bakan Güler'den başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit askerler için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 4 Haziran 2024 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.