Gündem

Kayseri'de 'hırsızlık' suçundan aranan zanlı annesi ve eşini rehin aldı

Zanlı 5 saatin ardından gözaltına alındı

13 Haziran 2022 16:29

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde 'hırsızlık' suçundan aranan zanlı, polis ekiplerini görünce elindeki bıçak ile annesini ve eşini rehin aldı. 5 saat süren rehine krizinde zanlı, özel harekât polislerinin de katıldığı operasyonda gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir okulda meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelinin Y.E.S. olduğunu belirledi. Y.E.S'nin ilçeye bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi üzerinde bulunan bir apartmanın bodrum katında olduğunu belirleyen ekipler, sabah saatlerinde çalışma başlattı.

Annesi ve eşini rehin aldı

Operasyonda kapıda polis ekiplerini gören Y.E.S., teslim olmamak için elindeki bıçak ile annesini ve eşini rehin aldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu teslim olmayan şahsı etkisiz hale getirmek için olay yerine özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu sırada çelik yelek giyen polis ekipleri de, apartmanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Şüpheli Y.E.S., yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis otosuna bindirilen Y.E.S., emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İHA)