Gündem

Kastamonu'da özel okul sahiplerinden öğretmenlere darp!

Kastamonu’da bir okulun kapatılması kararını alan okul yöneticileri, öğretmenler ile görüşme sırasında 3 öğretmeni darp ederek yaraladı

29 Haziran 2024 10:24

Elvan Yılmaz

Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji yöneticileri ile öğretmenler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, 3 öğretmen darp edilerek yaralandı.

Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji yöneticileri, öğretmenlerinin mali hakları ile ilgili görüşmeler yapacakları yönündeki açıklamaları sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Doğa Köyü Öğretmenevi’nde öğretmenlerine randevu verdiler.

Kapatma kararının ardından kolejde görev yapan öğretmenler ile Doğa Kültür Köyü’nde gruplar halinde görüşme yapan Tema Koleji sahibi ve yetkilileri ile öğretmenler arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

''Planlı ve organize biçimde gerçekleştirildi''

Olay sırasında darp edilen öğretmenler, olayın planlı ve organize biçimde gerçekleştirildiğini, görüşmeye avukatlarıyla katılmalarının şüpheliler tarafından kabul edilmediğini, kendilerini psikolojik ve güvenlik açısından istismar edilecekleri bir ortama davet edildiklerini, bu olay öncesinde görüşme ortamının güvenli olmadığını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini ifade ettiler.

Darp raporu alan 3 öğretmenin şikâyeti üzerine olay adli mercilere intikal etti. Konuyla ilgili Tema Koleji yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.