Gündem

Kastamonu'da MHP'li adayın saldırısına uğrayan CHP ilçe başkanı, hastaneye kaldırıldı

06 Eylül 2023 19:32

CHP Kastamonu Hanönü İlçe Başkanı Mehmet Soysal, MHP'li belediye başkan aday adayı Metin Yamalı ve yakınlarının saldırısına uğradığını söyledi. Hastaneye kaldırılan Soysal, tedavi altına alındı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Kastamonu'na bağlı CHP Hanönü İlçe başkanı Mehmet Soysal, MHP Hanönü ilçe belediye başkan adaylığını açıklayan Metin Yamalı ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. CHP'li Soysal, kendisine saldıran kişilerin Metin Yamalı, oğlu, kayınpederi ve işçisi olduğunu söylerken, saldırıda yaralanan Soysal'ın Kastamonu Taşköprü Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Habere göre Soysal, olayı şöyle anlattı.

''Metin Yamalı, dün MHP Hanönü ilçe belediye başkan adaylığını açıkladı. Hanönü'de bulunan bir bakır madeni var. Acacia Maden İşletmesi. Oradaki kimyasal atık doğaya boşaltılıyordu. Ben de buranın eski görüntüsünü ve yeni halini paylaşmıştım. Metin Bey adaylığını açıklayınca, biz de ona artık burayı görürsünüz dedik. 'Umarım arkamızda durursunuz' dedim. Onlar da bana küfür ettiler. 'Kefen diktireceğiz' diye tehdit ettiler. Eşimin numarasından arayıp beni ölümle tehdit ettiler. Sonra babamın yanına silahlarla gittiler. Babam da büyütmemeleri gerektiğini söyledi. Bugün bizi çağırdılar. Biz de özür dileyeceklerini sandık. Ancak onların yanına varır varmaz demir sopalarla bize saldırdılar. Kafam, sırtım ve kollarımdan darp edildim.''