Gündem

Kasiyere, "başın neden açık?" diyen Faslı, sınır dışı edilecek

Faslı kişinin kasiyeri rahatsız ettiği görüntüler, sosyal medyada tepki çekmişti

22 Aralık 2022 07:46

İstanbul’da bir markette kasiyerin başının açık olmasını ve markette içki satılmasını eleştiren Fas uyruklu M.A.E.’nin görüntüleri tepkilere neden oldu. Polisin gözaltına aldığı M.A.E.’nin, Türkiye'deki oturumunun iptal edilerek, sınır dışı edileceği öğrenildi.

Esenyurt'ta bir markette çekilen ve sosyal medyada yayınlanan bir görüntü tepki çekmişti. Görüntülerde, Fas uyruklu M.A.E., marketteki kasiyere, neden başının açık olduğunu ve markette niçin içki satıldığını sorarken, o anları telefon kamerasıyla kaydeden bir kadının da duruma tepki gösterdiği görüldü.

Türkiye'de demokrasi olduğunu, kimsenin kimseye karışamayacağını belirten kadınla, M.A.E. arasındaki tartışma da görüntülerde yer alıyordu.

Sosyal medyada yer alan o görüntülerin ardından M.A.E., önceki gün gözaltına alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre; emniyette işlemleri tamamlanan M.A.E.'nin, Türkiye’deki oturumunun iptal edildiği ve sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edileceği belirtildi.



Bu esnada çevredeki vatandaşlar "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diyerek Faslı kişiyi marketten kovdu.

İstanbul Esenyurt'ta bir zincir markete giren Fas uyruklu kişi, kasada çalışan kadına, "Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var" dedi." />