Gündem

Kaş Marina’da 3 kez reddedilen AKP projesi bu kez CHP gündeminde: Bu bir zihniyet meselesi

Daha önce CHP’li meclis üyelerinin, bölge halkının ve çevre platformlarının protesto yürüyüşleri ve imza kampanyaları sonucu Antalya Büyükşehir ve Kaş belediye meclislerinde defalarca reddedilen planın CHP’li yönetimde de meclis gündemine getirilmesi tepki çekti

23 Eylül 2024 09:34

T24 Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir ve Kaş meclislerince 4’üncü kez gündeme getirilen Kaş Marina’yı otel, spa, restoran, kafe ve alışveriş merkezleriyle genişletme projesi bir kez daha itiraz dilekçelerine konu oldu. Projenin bölgeye zarar vereceğini söyleyerek karşı çıkan Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, "Bu bir zihniyet meselesi. Yaşadığımız çürümüşlüğü ortaya koyuyor."  ifadelerini kullandı.

Kaş Belediye Başkanlığı'nın AKP'li Mutlu Ulutaş’ta olduğu dönemde 3 kez mecliste gündeme getirilip reddedilen Kaş Yat Limanı revize imar planı, CHP’li Erol Demirhan’ın başkanlık koltuğuna oturduğu yeni dönemde bir kez daha gündemde.

Duvar'dan Ceren Deniz'in aktardığına göre; önceki başkan Mutlu Ulutaş, marinayı genişletme projesinin ihtiyaç olduğunu ve yasal mevzuata uygun özellikte olduğunu söylemişti. Daha önce CHP’li meclis üyelerinin, bölge halkının ve çevre platformlarının protesto yürüyüşleri ve imza kampanyaları sonucu Antalya Büyükşehir ve Kaş belediye meclislerinde defalarca reddedilen planın CHP’li yönetimde de meclis gündemine getirilmesi tepki çekti.

Projenin Kaş’ın silüetini ve marinanın deniz ekosistemini bozacağı eleştirileriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne dilekçe veren Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy ve Başkan Yardımcısı Polat Ormancı, imar planının iptalini istedi.

Kaş Marina’nın mevcut haliyle planlanan yeni hali arasında büyük bir değişim olduğunu söyleyen Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, CHP yönetiminin gündeme getirdiği projeye bölgeye vereceği zararlar nedeniyle karşı çıktıklarını söyledi.

"Bu rant projesi denizi ne kadar kirletecek, öngörebiliyor muyuz? Üç farklı bilirkişi raporuyla iptal edilmiş planlar belediye el değiştirdikten sonra yeniden askıya çıkarılıyor. Bu bir zihniyet meselesi. Yaşadığımız çürümüşlüğü ortaya koyuyor." diyen Aksoy, " Kaş Marina kıyı ile bütünleşik, ilçenin naif dokusuna uygun bir marinadır. Sahilden yürüyen insan denizi seyrederek ilerler. Ama her tarafı tesislerle doldurulduğu zaman doğal yapısı ortadan kalkacak. Çok fazla beton, denizle insanı birbirinden ayıracak. İlk halindeki naiflik yok olacak. Marina, birinci derece arkeolojik sit alanının girişinde. Şirket, batı yakasındaki yapıları yıkıp alanı maksimum kullanacak şekilde bir çalışma yapmak istiyor. Kaş Marina’nın deniz ekosistemi, şu anki haliyle bile yoğun kirliliğe maruz kalmış durumda. Böyle bir yerde tekne sayısının yüzde 25, yapılaşmanın yüzde 100 artırılması doğru mu?" dedi.

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?