Gündem

Kars'ta yük treni otomobile çarptı; biri çocuk 3 kişi öldü

Hurdaya dönen otomobil sürücüsünün sis nedeniyle treni fark etmediği düşünülüyor

14 Aralık 2019 11:35

Kars'ta Erzurum yönünde ilerleyen bir yük treni hemzemin geçidinde bir otomobile çarptı. Hurdaya dönen otomobilin içinde bulunan biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsünün sis nedeniyle treni fark etmediği düşünülüyor.

Kaza, saat 06:30 sıralarında Selim ilçesine bağlı Karaçay Köyü yakınlarında meydana geldi. Koyunyurdu Köyü'nden, 36 EZ 255 plakalı otomobili ile ilçe merkezine giden Ersin Gümüş, yoğun sis nedeniyle Erzurum yönünde ilerleyen yük trenini göremeyip, hemzemin geçide girdi. Ancak hızla gelen tren otomobile çarptı. Yaklaşık 1,5 kilometre sürüklenen otomobilde Ersin Gümüş (30) ile beraberinde bulunan amcası Nihat Gümüş (46) ve amcasının oğlu Muhammet Gümüş (11) hayatını kaybetti.

Kazayı gören vatandaşlar durumu jandarma, AFAD, UMKE ve 112 ekiplerine bildirdi. Kazadan dolayı tren yolu ulaşıma kapanırken, bölge yapılan incelemenin ardından olay yerinde hayatını kaybeden 3 kişinin cansız bedeni Selim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazanın ardından olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Acı haberi alan aile üyeleri sinir krizi geçirdi.

Yaklaşık iki saat süren incelemenin ardından hurdaya dönen otomobil, çekiciye yüklenerek raylardan kaldırıldı. Yük treni de yoluna devam etti. Kaza ile ilgili tahkikat başlatılırken, kaza yapan araç kaldırıldıktan sonra tren yolu yeniden ulaşıma açıldı. Kazadan dolayı Kars Tren Garı’nda bekletilen Doğu Ekspresi’de seferi de gecikmeli yapıldı.