Gündem

Karkamış'ta camilerden yapılan anonslarla ilgili Bakan Soylu ve Vali Gül'den açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül (solda), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (sağda)

17 Ağustos 2022 01:07

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camilerden yapılan "operasyon nedeniyle sokağa çıkmayın" anonslarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu," derken, Gaziantep Valisi Davut Gül ise, "Anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı gibi bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camilerden "Suriye'ye operasyon başladı, sokağa çıkmayın" anonsları yapıldı. İçişleri Bakanı Soylu, "Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda vali bey ile biraz önce konuştuk. Böyle bir sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu. Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğuk kanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum." dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de, Karkamış ilçesindeki camilerde yapılan anonsların maksadını aştığını ve sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Gül, sosyal medya hesabından, "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı gibi bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." paylaşımı yaptı.