Dünya

Karayip Korsanları'yla tanınan Tamayo Perry, köpek balığı saldırısında hayatını kaybetti

Honolulu Okyanus Güvenliği şefi Vekili Kurt Lager, Perry'nin "herkes tarafından sevilen bir cankurtaran" olduğunu söyledi

24 Haziran 2024 15:01

"Karayip Korsanları 4 Gizemli Denizlerde" filminde rol alan Tamayo Perry, pazar günü Hawaii Takım Adaları'nın Oahu Adası açıklarında sörf yaparken bir köpek balığının saldırısına uğradı.

Aynı zamanda cankurtaran ve sörf eğitmeni olan 49 yaşındaki Tamayo Perry'in cesedi Oahu Adası'nın Kuzey Kıyısı'ndaki Malaekahana Plajı'nda bulundu. Yerel sörfçüler tarafından bulunan cesedin bir kolu ve bir bacağının eksik olduğu açıklandı.

Honolulu Acil Servis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, ilk acil çağrının pazar günü saat 13.00 civarında geldiği ve Tamoya Perry'nin cesedinin jet ski ile kıyıya getirildiği söylendi.

"Efsanevi bir denizciydi"

Honolulu Okyanus Güvenliği şefi Vekili Kurt Lager, Perry'nin "herkes tarafından sevilen bir cankurtaran" olduğunu söyledi ve ekledi:

"Kuzey Kıyısı'nda iyi tanınıyor. Dünya çapında tanınan profesyonel bir sörfçü. Tamayo'nun kişiliği bulaşıcıydı ve insanlar onu ne kadar sevse, o da diğer herkesi daha çok seviyordu"

Honolulu Belediye Başkanı Rick Blangiardi de Perry'nin ölümünü trajik bir kayıp olarak nitelendirdi. Blangiardi, "Tamayo efsanevi bir denizciydi ve çok saygı duyulurdu" dedi.