Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: Taliban, kadın politikalarında sorunlu, ya biz, rakiplerimizi yargı üzerinden tasfiyeye yeltenirken sorunlu değil miyiz?

27 Aralık 2022 09:14

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Taliban'ın kadın politikalarını eleştirirken Türkiye'deki adalet ve hukuksuzluk probleminin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek, "Muhafazakâr ailelerde anne-babalar, çocuklarına, 'Taliban uygulamaları' yanında bizdeki iktidar uygulamalarını izah etmekte de zorlanıyor ise, ortada ciddi bir, 'örneklik sorunu' oluşmuş değil midir? Taliban kadın politikalarında sorunlu, ya biz, rakiplerimizi yargı üzerinden tasfiye etmeye yeltenirken sorunlu değil miyiz?" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Türkiye, 20 yıldan bu yana dindar kadroların yönettiği laik bir ülke durumundadır. Dünyanın Türkiye’yi de, 'İslamcı' ya da 'dindar' kadroların nasıl bir iş tutacağına dair bir gözlem alanı olarak gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Yani dünyada, 'dindar bir kadro, yönetime kendi rengini verir' diye bir beklenti de olmuştur. Oturup düşünsek ve böyle bir renk verme amacımız olsa, 'öncelikli olarak' nasıl bir renk verilmesini arzu ederdik?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...