Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: İktidar kendi ekonomi politikalarını ibra etmediğini kadroyu tamamen değiştirerek gösterdi

15 Ağustos 2023 09:16

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidarın propaganda mekanizmasının başarısının kamuoyunda, "öteki taraf" psikolojisi oluşturmak olduğunu söyledi. "Öteki tarafta kim var" sorusunun toplumdaki karşılığının  Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve HDP'ye karşılık geldiğini kaydeden Taşgetiren, "Muhafazakâr kitleler, ülkenin şu anda yaşadığı problemlerin iktidarla bağlantısını görüyor ama bu defa o malum cümleyi 'Öteki tarafta kim vardı ki?' şeklinde kuruyor. 'Öteki taraf' malum, bir kamplaşma sloganıdır. Toplumda böyle bir psikoloji geliştirdiğiniz zaman ayrıntılar kayboluyor. O zaman da ülke soruları belli bir süre gündemden düşüyor, toptancı kararlarla irade belirleniyor" dedi. 

İktidarın kendi ekonomi politikalarını ibra etmediğinin göstergesinin ekonomi kadrosunu tamamen değiştirerek gösterdiğini söyleyen Taşgetiren, yazısına, şöyle devam etti:

"'Mehmet Şimşek geldi ve 'Artık rasyonel politika uygulamaktan başka çaremiz yok' dedi. 'Rasyonel'in az tanınırlığından istifade ederek, geçmiş dönemi yargıladı. 'Ekonominin makulü'ne gelmek gerektiğini söyledi. 'Öteki taraf' korkusu, sandığa gelince 'Anadolu irfanı'na dönüşüyor ve 'İbra süreci' başlıyor. Türkiye, iktidarın hatalarına rağmen kazanmaktan emin olduğu, muhalefetin de 'Bu iktidar karşısında tek alternatif biziz, millet nasıl olsa bize gelecektir, gelmeye mahkumdur' kısır döngüsü içinde kıvrandığı bir siyasi zemini yaşıyor. Bu durumda iktidar kendini tashih edemiyor, muhalefet alternatif sunamıyor, ülke de patinajdan kurtulamıyor. Bu durumda, altta kalanın canı çıkıyor. Altta kalanların önemli bir kısmını da 'Aman iktidara bir şey olmasın' diyenler oluşturuyor. Sır, demokraside 'ibra etmeme gücü'nün farkında olmakta…"

Yazının tamamı için tıklayın