Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: İçişleri Bakan Yardımcısı kardeşi söz konusu olunca anında savunma psikolojisi yaşamaya başlayıverdi

01 Ocak 2023 08:49

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren,  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın kardeşinin FETÖ sanığı olması üzerine "Ne denir? Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapmayın. Bu, en azından “çıkarcı yaklaşım”ın gerektirdiği davranış tarzıdır. Ama insan, bazen bugünün iktidar heyecanı ile yarınki çıkarlarını bile düşünemez hale gelebilir. Ama işte durum ortada: İçişleri Bakan Yardımcısı kardeşi söz konusu olunca anında savunma psikolojisi yaşamaya başlayıverdi. Hayat böyle, devran döner. Bugün hukuku ıskalayanlara o gün hukuk yardım eder mi bilinmez. Hukuku asıl güçlü iken işletmek lazım" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Ben diyorum ki, hiçbir iktidar ebedi değildir. Gün olur, millet başkasına iktidar verir, ötekileri de muhalefet rolüne layık görür. O dönemde, farz-ı muhal, iktidar sahipleri, tıpkı bugünün muktedirleri gibi “Yargıyı rakiplerine karşı silah olarak kullanma” tavrına yönelebilirler. Çünkü iktidarda azmanlaşma potansiyeli her zaman vardır. Hele siyaset, Yasin Aktay dostumuzun Carl Schmitt’ten iktibasen hatırlattığı gibi “Dost - Düşman denklemi” içinde düşünülür hale gelmişse bu kaçınılmaz olarak olur" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...