Gündem

Karar yazarı Taşgetiren'den "sürtük" tepkisi: Olmamalıydı o konuşma, "Yanlış oldu" diye bir açıklama yapılsaydı keşke

"Hâlâ yapılabilir, yapılmalı"

05 Haziran 2022 11:56

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısından Gezi eylemcilerine yönelik "sürtük" ifadesi kullanmasına tepki gösterdi. Taşgetiren, "Olmamalıydı o konuşma. 'Yanlış oldu' diye bir açıklama yapılsaydı keşke... Hâlâ yapılabilir, yapılmalı." düşüncesini dile getirdi. 

"Sürtük" kelimesine yazısında yer vermeyen Taşgetiren, "Ben Cumhurbaşkanına bu tarz kelimeleri kullanmayı yakıştıramıyorum. Ben mi yanlış yapıyorum? Benim hassasiyetlerim mi aşırı? Benim ölçülerim mi sapmış durumda? Ben mi savruldum? Nereye savruldum? Nezaheti, zarafeti, İslam ve ahlâk ilişkisini, en tabii insani dil terbiyesini hatırlatmak nereden nereye savrulmaktır? Birçok metinde o kelimeler 'üç nokta' ile ifade edildi. Sesli yayınlarda bip’lendi o sözler. İyi mi? Neye göre iyi?" diye sordu. 

Taşgetiren şu ifadeleri kullandı: 

"Bir evde, o konuşma bir grup genç karşısında üç kere-beş kere dinletilse, nasıl bir tepki verir gençler? Diyanet İşleri Başkanı öyle bir kelime kullansa nasıl olurdu? Kürsüde bir hoca, ekranda din adamı öyle kelimelerle konuşma yapsa... Cumhurbaşkanı’nın hassasiyeti daha az olabilir mi? Ne diyeyim bilmem ki... Olmamalıydı o konuşma. “Yanlış oldu” diye bir açıklama yapılsaydı keşke... Hâlâ yapılabilir, yapılmalı.

Ama sayın Cumhurbaşkanı “Milletin dili” diyerek sahip çıktı konuşmasına. “…. vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız” dedi, ama ilginç, o kelimeyi kullanmaktan kaçındı. Eh, bu da bir hassasiyet!"

TIKLAYIN | Erdoğan'dan Gezi eylemleri açıklaması: Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!