Gündem

Karar yazarı Taşgetiren'den Özel'e destek: Şehitler için soru sormak günah değil

26 Aralık 2023 10:38

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, köşe yazısında Özgür Özel'in Pençe- Kilit Harekatı ve 12 şehit  olan asker için bilgi istemesine işaret ederek, "Normalde bu herhangi bir demokratik hukuk devleti için o kadar tabii bir hadise ki, ve bu, ülke güvenliği konusunda öylesine bir duyarlılık göstergesi ki, hemen bunun yapılması beklenir" dedi.

Ahmet Taşgetiren'in "Şehitler için soru sormak günah değil" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Son durumda Meclis’te dört parti (Ak Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet) terörü lanetleyen bir ortak bildiri yayınladı. CHP bu bildiriye imza atmadı. Ancak o da ayrı bir bildiri yayınladı ve o da terörü lanetledi.

Ancak CHP ve Genel Başkan Özgür Özel, bu defa farklı bir şey yaptı, TBMM’nin gerekirse kapalı bir toplantı yapmasını ve Milli Savunma Bakanı’nın oraya gelip Pençe – Kilit Harekâtı ve 12 askerin şehit olması ile bilgi vermesini istedi.

Normalde bu herhangi bir demokratik hukuk devleti için o kadar tabii bir hadise ki, ve bu, ülke güvenliği konusunda öylesine bir duyarlılık göstergesi ki, hemen bunun yapılması beklenir.

Hiçbir demokratik ülkede Meclis iradesi hafife alınmaz. Ama biz, Meclis’in son derece tabii bir görevini, sorumluluğunu ifa etmesini yadırgar haldeyiz. Neden? Ana muhalefet partisi bunu seslendirdiği, biz de ana muhalefet partisine muhalif olduğumuz için mi?

Yoo, günah değil soru sormak… Meclis soru sorarsa, Meclis’in soru soracağı bilinirse, herkes üzerine aldığı sorumluluğu daha titiz yerine getirir. Miehmetçiği, gerekirse şehit olmak pahasına vatan savunmasına göndermek tamam, ama onun hayatını korumak da öncelikli görev."