Gündem

Karar yazarı Taşgetiren'den Akşener'e: Meral Hanım’a, “Biz olmak için HDP ile görüşmek de gerekmiyor mu?” diye sorulabilir

27 Ocak 2023 09:05

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, İyi Parti lideri Meral Akşener'in Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "silahlara veda" sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Aslında Akşener’in ifadesi, bildiğimiz, 'çözüm süreci'nde, Ak Parti’nin ya da Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımını yansıtıyordu. O dönemde iktidar, yanlışlar yaptı mı, bana göre de yaptı. Terör örgütü ile Kürt sorunu görüşülmeyecekti, terör örgütü ile sadece silahların bırakılması görüşülecekti. Çözüm sürecinde örgütün şehirlere yerleşmesine müsaade edilmeyecekti vs… Evet yanlışlar yapıldı. Ama prensip olarak terörün sona erdirilmesi ve memleketin Türk’ü, Kürd’ü ile barışı yaşaması doğruydu" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Meral Hanım şimdi, 'biz olmak'tan bahsediyor. Bu ülkenin, 'biz olma'ya ihtiyacı yok mu? Belki Meral Hanım’a, 'Biz olmak için HDP ile görüşmek de gerekmiyor mu?' diye sorulabilir. Ama, 'silahlara veda' ifadesinden PKK ile güvenlik güçlerini eşitleme sonucunu çıkarmak, sadece kötü niyet eseri olabilir. Ben, Akşener’in, 'silahlara veda' çağrısını, 'PKK’nın silah bırakması' olarak anlıyorum, 'biz olma' duruşunu doğru buluyorum, ama bütün bunlar, seçim döneminde bir karşılık oluşturur mu, işte orası şüpheli, diyorum" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...