Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: Bu memlekette parti kapatma işinin "dindarlar"dan başka kimlere karşı devrede olduğunu biliyorlar

02 Aralık 2022 09:31

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, "Mesela seçtikleri insanları bir gerekçe bulup görevden aldığımızda, yerine bizim hoşumuza gidenleri getirdiğimizde ne yapmak istediğimizi anlıyorlar. Mesela bu memlekette “parti kapatma” işinin eskiden beri “dindarlar”dan başka kimlere karşı her an devrede olduğunu biliyorlar. Mesela Cumhurbaşkanımız kendisini anladığını düşündüğü kitlelere dönüp, “PKK’nin 5, 10, 15 çocuğu var!” dediğinde PKK’lıların böyle bir iş yapmadığını biliyor, dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın bundan kimleri kastettiğini, neden böyle bir konuşma yapma ihtiyacı hissettiğini anlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Politik süreç öyle kalmadı. Şimdilerde “hakim irade” dışlayıcı bir dil üretiyor. Ve bir kere daha “hayret”, o insanlar bu dili anlıyor. Biz o milyonların dilini öğrenmesek de onlar bu dili anlıyor. Bence “Akil İnsanların dili” doğru idi. Hakim irade, o dile sahip çıkarken de doğru hareket ediyordu. Şimdilerde, iktidar dili düzelir mi bilmiyorum, ama hiç olmazsa muhalefet dili, sağlıklı hale gelse… Çünkü politik bilinç derinleştikçe problem – sorun, ne derseniz deyin, çözülemez hale geliyor. Sonra “Hayret”lerimiz “Hüsran”a dönüşmesin" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...