Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: Adaletsizliklere gerekçe üretmekten vazgeçmeliyiz

"Çünkü adalet mülkün temelidir"

22 Şubat 2019 09:04

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren İslam'da adaletin başat bir rol oynadığını, devletin de temelinin de adalet olduğunu kaydetti. "Türkiye’de bir yargı-adalet sancısı var" diyen Taşgetiren, şu an yapılan yargılamalardaki sorunlardan bahsetti. "Hem PKK’yı hem DHKP-C’yi hem FETÖ’yü bilerek isteyerek destekliyor olmak"la suçlanıp mahkûm edilenler olduğunu hatırlatan Taşgetiren, "Öncelikle adaletsizliklere gerekçe üretmekten vazgeçmeliyiz" ifadesini kullandı. 

Taşgetiren'in "Adaletsizliğe gerekçe üretmekten vazgeçmeliyiz" başlığıyla (22 Şubat 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

İktidar, döneminin başlangıcında kurulu düzenin adaletsizliğinden çekti, kapatılmaktan zor kurtuldu, sonra FETÖ güdümlü yargı döneminin çarpıklıkları geldi ve bugün de “Tehdit algıları”nın oluşturduğu iklimde “normalleştirilen” adaletsizlikler var.

En kötüsü de bu. Adaletsizliği normalleştiriyoruz, içimize sindiriyoruz, kabul edilebilir hale getiriyoruz, gerekçe üretiyoruz. Fark kalmıyor adaletsiz dönemlerle.

“Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” tarzında bir ceza yasası var.

Bakıyorsunuz mahkemeler çatır çatır bu gerekçe ile mahkumiyet kararları veriyor.

Ne ilginç değil mi, aynı maddeden bir kişinin “Hem PKK’yı hem DHKP-C’yi hem FETÖ’yü bilerek isteyerek destekliyor olmak”la suçlanıp mahkum edilebilmesi... Bu örgütlerin birbiriyle savaşıyor olmaları, ideolojik anlamda tam karşı kutuplarda bulunmaları yasa maddesinin aynı kişiye uygulanmasına mani olmuyor.

İslami alanda çalıştığınızı düşünüyorsunuz ama hakkınızda PKK’yı desteklemekten dava açılıyor, solcusunuz, FETÖ’nün can düşmanısınız FETÖ’yü desteklemekten mahkum oluyorsunuz, liberalsiniz, her şey oluyorsunuz...

Şunu yazıp bitireyim: Öncelikle adaletsizliklere gerekçe üretmekten vazgeçmeliyiz. Çünkü adalet mülkün temelidir.

Yazının tamamı için tıklayın