Gündem

Karar yazarı Oğur: Bu seçimde toplum bir beş yıl daha Erdoğan tarafından yönetilip yönetilmek isteyip istemediğine karar verecek

26 Aralık 2022 09:37

Karar yazarı Yıldıray Oğur, yaklaşan genel seçim öncesi toplumun çok önemli bir karar alacağına dikkat çekerek "Türkiye’nin dünyada en meşhur markası, Putin dışında son 20 yılda dünyada en azun süredir iktidarda olan lider Erdoğan. Hiç bir adayın hikayesi ondan parlak ve heyecanlı değil, yaşayan hiçbir siyasetçi onun kadar karizmatik ve iyi hatip değil. Bu seçimde toplum bir beş yıl daha Erdoğan tarafından yönetilip yönetilmek isteyip istemediğine karar verecek. O yüzden aday tartışmalarında enerjisini ve birliktelik ruhunu kaybetmeye başlayan muhalefetin bu seçimlerdeki en güçlü adayı, Erdoğan’ın karşısındaki aday. Eğer bu tek aday olabilirse ve bu aday güçlü ve renkli bir koalisyonun adayı olabilirse bu seçim bir kültürel ve demografik nüfus sayımına dönmez" ifadelerini kullandı.

Oğur, "Benzetmek her bakımından haksızlık olabilir ama önümüzdeki seçimler de 22 yıllık kesintisiz bir iktidar için bir referandum olacak. Ekonomi, vaatler, hazırlıklar, raporlar ve tabii adaylar hepsi bu ana meselenin yanında tali meseleler olarak kalacak. Çünkü muhalefet kimi aday çıkarırsa çıkarsın karşısında hapishanelerden yasakları dele dele gelmiş, muhtıralar, kapatma davaları, darbe girişimleri atlatmış, son 22 yılda girdiği 15 seçimi de birincilikle bitirmiş ve son olarak kurduğu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle parti ve devleti birleştirmiş, İmamoğlu’nun bile ofisinde portresi olan Erdoğan olacak" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...