Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Onlar kendilerini, Allah’ın Türkiye şubesi olarak gördükleri için..

"Muhtemelen cennet ve cehennemin biletlerini de ceplerinde taşıyorlar"

29 Aralık 2023 10:09

Karar yazarı Mehmet Ocaktan,  bazı kesimlerin dindarlık üzerinden "bizim dışımızdaki herkesin hain" tanımlaması yaptığını ifade ederek, "Dinin özüyle asla örtüşmeyen bu anlayışın temsilcileri, fetvacıları ‘devlet’, ‘ümmet’ gibi kavramları da kullanarak toplumun büyük bir bölümünü ‘düşman’ kategorisine yerleştirmekte bir beis görmemektedirler." dedi.

Türkiye'de farklı düşünenleri, iktidar eleştirisi yapanları ümmetin yolunu kesen hainler olarak tanımlayanlar olduğunu söyleyen Ocaktan, "İslam’ın önünde perde olan ‘din bekçileri’ne ihtiyacımız yok" başlıklı köşe yazısına şu sözlerle devam etti:

"Ama gelin görün ki ateşli bir iktidar kutsayıcısı haline gelen günümüzün dindarları, kendileri dışındakilerin de en temel insani haklarının, özgürlüklerinin olması gerektiğine inanmıyorlar.

Bu vatan için savaşan, şehit olan gençlerimizin cenaze namazlarını kimlerin kılıp, kimlerin kılamayacağına bile artık bizim dindar mahallenin ‘din bekçileri’ karar veriyor. Çünkü onlar kendilerini, Allah’ın Türkiye şubesi olarak gördükleri için, haşa Allah’ın yetkisine sahip olduklarını sanıyorlar.

Muhtemelen cennet ve cehennemin biletlerini de ceplerinde taşıyorlar…

Dini kim nasıl tarif eder bilemem, ama benim Kur’an’dan ve Hz. Peygamberin hayatından öğrendiğim din, kavgacı ve ötekileştirici değil, kucaklayıcıdır."

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN-Özgür Özel'den şehit cenazesi açıklaması: AK Parti'ye geçmişte çok yakın olmuş isimlerden, "bir provokasyon, saldırı olacağı" defalarca söylendi