Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Kadınları 'kasap dükkanı' gören yobazlıkla, başörtüsü arkasında 'terörist' arayan yobazlık arasında ne fark var?

06 Ocak 2023 08:48

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Eski Kültür Bakanı Önay Alpago'nun Halk TV'de başörtüsü hakkında, “Bu örtüyü giyinen kadın terörist midir, değil midir biz nasıl bileceğiz?” demesine tepki gösterdi. Ocaktan, "Şimdi kadınları ‘kasap dükkanı’ gibi gören, camiye gelen insanlara huri promosyonu yapan yobazlıkla, başörtüsünün arkasında ‘terörist’ arayan yobazlık arasında ne fark var? Al birini, vur ötekine… Şu memleketin haline bakar mısınız, daha yakın bir tarihte Fetullah denen din pazarlamacısı müritlerini efsunlamak için Peygamber’i kamyonete bindiriyordu. Şimdi de kendilerini Allah’ın Türkiye şubesi gibi gösteren bir takım sarıklı cübbeli yobazlar camideki insanlara huri pazarlamacılığı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Ocaktan, "Din üzerinden rant devşirmeye çalışan hoca taslaklarıyla adeta yarışırcasına, zihin dünyaları demokrasiye ve özgürlüklere kapalı bazı Ortodoks sol çevreler de başörtüsü üzerinden başka bir ‘yobazlık’ gösterisi yapmaya devam ediyor. Yani iki kesimde vesayetle malul durumda… Galiba insanların kendi kafalarında yarattıkları gizli ‘vesayet’ prangasını aşarak aydınlığı kavuşmaları çok mümkün olmuyor" diye yazdı.,

Yazının tamamı için tıklayın...