Gündem

Karar yazarı Ocaktan: İktidar krizleri yönetemedikçe en küçük eleştirileri bile "hainlik" olarak görüyor

24 Şubat 2023 06:39

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kızılay eleştirisine yönelik "Be ahlâksız, be adi, be namussuz!" sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Alın bütün seçimler, bütün iktidarlar sizin olsun ama lütfen deprem bölgesindeki beceriksizliğinizin kızgınlığı ile her şeyin üzerinde tutmaya çalıştığımız dindarlık hassasiyetimize, Müslüman olmanın izzetine bu kadar zarar vermeyin" ifadelerini kullandı.

Enkaz altında "bizi kurtarın" diye yalvaran "devlet nerede" diye haykıranları anlamak gerektiğini kaydeden Ocaktan, "Bugün depremin 19. günü ve hâlâ yeterli miktarda çadır temin edilebilmiş değil. Oysa bunca zamandan sonra çadırın lafı bile edilmemeliydi. Şimdi insanlar konteynerler nerede diye soruyor olmalıydılar, çünkü bu kış gününde belli bir süre sonra çadırlar da depremzedeleri korumaya yetmeyecektir.

Maalesef iktidar bir süredir neredeyse bütün yönetim tarzını seçime endeksli hale getirdiği için hiçbir konuda çözüme odaklanamıyor. Bu yüzden de son deprem felaketinde de net olarak ortaya çıktığı gibi krizleri yönetemiyor, yönetemedikçe de en küçük eleştirileri bile ‘hainlik’ ve vicdansızlık olarak görüyor. Çünkü felakette ortaya çıkan negatif iktidar fotoğrafının seçim sandığını tetiklemesinden endişe ediyor." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...