Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Camilere girişte kimlik kontrolü de yapılacak mı?

03 Şubat 2023 10:21

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, "Camilere girişte kimlik kontrolü de yapılacak mı?" başlıklı yazısında, "Dindarlık iddiası taşıyan AK Parti iktidarı döneminde de tek parti dönemlerini çağrıştıran tatsızlıklar yaşanıyor. Mesela bir camiye gittiğinizde birileri çıkıp, 'Senin ne işin var bu camide' ya da, 'Bu camide hatim okutamazsınız, mevlit okutamazsınız' benzeri densizliklerle karşılaşabilirsiniz… Biliyorum birileri bunun bir haksızlık, hatta iftira olduğunu söyleyecektir. Açıkçası ben de bu iddialar konusunda haksız olmayı çok isterdim, ama ne yazık ki AK Parti döneminde böylesine iç acıtıcı olaylar yaşıyoruz ve gerçekten kahroluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ocaktan, "Bir dostumuz benim de Bursa Erkek Lisesi'nden arkadaşım olan Kani Torun, yaklaşık iki ay önce 28 yaşındaki kızını bir elim hastalık yüzünden kaybetti ve hâlâ acısını derinden hissettiği günler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta Ankara Yenimahalle Camii'nde hatim okutmak ve bu arada da caminin müştemilatında dostlarına yemek vermek istiyor. Meseleyi imamla konuşuyorlar, o da ilçe müftülüğü ile de konuşmalarını söylüyor.

Müftülük tarafından camide kimin hatim okutacağı, ismi ve kurumu soruluyor. İsim veriliyor, sonrasında verilen cevapta bu mekanın uygun olmadığı söyleniyor ve izin verilmiyor. Muhtemelen yapılan araştırma sonucunda Kani Torun’un Gelecek Partisi Genel Sekreteri olduğu öğrenildiği için böyle olumsuz bir cevap veriliyor" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...