Gündem

Karar yazarı Kiras: Yargı kurumunun tarafsız olma vasfından uzaklaşmış görüntüsü sistemi bloke eden arıza durumunda

20 Aralık 2022 10:12

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Türkiye'de yargı bağımsızlığının gitgide ortadan kalktığını belirterek, "Bugün devlet kurumlarının partizanlaşması, hatta yargı kurumunun bile bağımsız ve tarafsız olma vasfından uzaklaşmış görüntüsü artık bütünüyle, 'sistemi bloke eden' bir arıza durumunda" dedi.

Kiras, yazısında, "Baksanıza, yürürlükte bulunan anayasa bir kişinin en fazla iki dönem cumhurbaşkanlığı yapabileceğini açıkça belirtmiş olduğu halde bir kişi üçüncü dönem için bu makama aday durumda. Asıl misyonu 'muhalefete muhalefet etmek' olan bir kesim, bugünlerde, 'Altılı Masa bu hukuksuzluğa niçin itiraz etmiyor?' diye bir propaganda yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Kiras, "Eski dönemde de bir iktidarın kendisine yakın bürokrasi unsurlarını harekete geçirerek devlet gücünü istismar etmesi mümkündü ve bunun çok sayıda örneği görülmüştü. Ancak o dönemlerde siyasi iktidarın bürokrasiye tam olarak nüfuz edebilmesi mümkün değildi. Özellikle emniyet ve yargı kurumlarının tam kadro, 'iktidarın askeri' gibi davranmalarını mümkün kılacak bir yapılanma yoktu" ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...