Gündem

Karar yazarı Kiras: Erdoğan ve partisi muhalefette olsaydı

29 Ağustos 2023 09:20

Karar yazarı İbrahim Kiras, muhalefet partilerinin, seçimlerden sonra hayal kırıklığına uğrayan seçmenine ümit vermesi gerektiğine işaret ederek, "Bugünlerde muhalefet partileri birbirine düşmüş, bir taraftan seçim yenilgisinin suçunu birbirlerinin üzerine atıyor, bir yandan da önümüzdeki yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarını tartışıyorlar. Bugün itibarıyla artık siyaset yapmanın yeni yollarını aramak, bu yolda farklı yöntemler denemek gerektiği aşikâr. Muhalefet partileri bunun ne kadar farkında? Son bir soru: Kendilerinin kendilerinden ümitleri var mı ülkenin geleceği adına?" dedi.

Kiras'ın, "Bugün muhalefette Erdoğan olsaydı" başlıklı köşe yazısının devamı şu şekilde:

"Şimdi mevcut muhalefetin durumunu bir kenara bırakıp muhal bir varsayım üzerinde kafa yormaya ne dersiniz?.. Farzı muhal, bugün Erdoğan ve partisi muhalefette olsaydı ve iktidarda olanlar da yine bugünkü gibi bir yönetim performansı sergiliyor olsalardı ne olurdu? 

Hayat pahalılığı yüzünden evine et, süt, yumurta götüremez hale gelen vatandaşın şikayetine karşı 'Soğanı sarımsağı boş verin, vatan elden gidiyor' retoriğine baş vuran bir hükümete ne cevap verirdi? 'İslam dünyasının lideri olacağız, Kudüs’ü kurtaracağız, Ay’a çıkıyoruz, uzaya gidiyoruz…' iddialarına nasıl karşılık verirdi?

Bir düşünelim, muhalefetteki AK Parti adayının kazandığı belediye seçimini iptal edip yenileselerdi ne olurdu?

Erdoğan’ın siyaset yapma tarzını az çok bildiğimizden bu farazi sorulara yine farazi bazı cevaplar vermek kolay olmalı. Bu vereceğimiz cevapların aynı zamanda mevcut muhalefetin mevcut iktidar karşısındaki zaaflarının da açıklaması olacağı muhakkak."

Yazının tamamı için tıklayın