Politika

Karar yazarı Karaalioğlu: Rövanşizm olmamalı ama tek istisnası budur!

24 Nisan 2023 10:06

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, iktidarın kullandığı dile ilişkin, "Seçim ekonomisi, sınırsız vaatler, gerilim dili, din eksenli propaganda siyaseti değersizleştirir ve ülkeye kaybettirir" yorumunu yaptı. 

Karaalioğlu, "Rövanşizmin tek istisnası" başlıklı yazısında, "İktidarın ağır propaganda gücüyle gündemi baskı altına alması, muhalefetin ise nedendir bilinmez gündelik siyasete fazla meyletmesi Türkiye’yi bugünkü tabloya mecbur bırakıyor. 'Ekonomide bir sorun yok, her şey yolunda' diyebilme cesaretinin bulunduğu bir tabloya… Enflasyonda, faizde, kurda, işsizlikte dünya listelerinin başlarına demir atmış bir ülkede 'sorun yok' diyebilmek mi maharet, bunu dedirtmek mi zaaf, orası da muamma..." ifadesini kullandı. 

Karaalioğlu, şunları kaydetti:

"Her durumda ise meselemiz, siyasetin siyaseti dışlayan dilinin ülke üzerindeki egemenliğidir. İktidar, sandıktan çıkıp yola devam ederse sadece beş yıllık icraatına onay almış olmayacak bu dili de meşrulaştırma hakkı kazanacak.

Muhalefet kazanacak olursa da her şeyden önce bu sorunlu dile mesai ayırmak zorundadır. Rövanşizm olmamalı ama tek istisnası budur! Sadece siyaseti değil topyekûn ülkeyi kuşatan bu dili, bir daha müracaat edilmemek üzere siyasi iklimden tasfiye etmek öncelikli meseledir."