Gündem

Karar yazarı Karaalioğlu: Muhalefet, uzun süredir eylemsiz kalarak iktidara terkettiği seçim sahnesine güçlü bir dönüş yapıyor

05 Aralık 2022 08:41

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Altılı Masa ve CHP'nin "İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu" hakkında "Bir anlamda muhalefet, uzun süredir eylemsiz kalarak iktidara terkettiği seçim sahnesine güçlü bir dönüş yapıyor. Eksik parçaları birleştiriyor ve seçmendeki “acaba”ları; başta Masa’nın yürüyüp yürümeyeceğine dair endişeleri gidererek yol alıyor" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa'nın seçim vizyonunun ay sonuna kadar belli olacağını belirten Karaalioğlu, "Ay sonunda, Altılı Masa’nın ortak vizyonunu; bir nevi hükümet programını öğreneceğiz. Yani, epeyidir sessiz ve sakin görünen muhalefetin Türkiye’nin geleceğine dair tasarılarının silüeti oluşmaya başlıyor. Nasıl bir Türkiye düşündüklerini, bunu hep beraber nasıl yapacaklarını ve aralarındaki iş bölümünü öğreniyoruz. Bir aksilik olmazsa ay sonunda; adayın kimliği hariç bütün tabloyu görmüş olacağız. Esasen, Masa’daki bütün partiler uzun süredir ekonomiden sağlığa, eğitimden dış politikaya kadar ana ünitelerdeki politik modellerini paylaşıyor. Liderler de kamuoyunun önüne çıkarak bunları anlatıyor. Ancak, altı partinin birlikte hareket etmesi doğal olarak farklı politikaların ortak kümesini görmeyi ve bu ay yapılacağı gibi hepsinin altına imza atacağı ortak politikayı duymayı zaruri kılıyor" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...