Gündem

Karar yazarı Karaalioğlu: Madem devletin deprem bölgesindeki evleri bir yıl içinde yapabilme kudreti vardı; bunun için neden insanların ölmesi beklendi?

13 Nisan 2023 07:31

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde yer alan "319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde toplam 650 bin konut yaparak, yaraları saracağız" ifadelerini "Devletin, evleri yıkılan ve şimdi bir çadıra bir konteynere muhtaç duruma düşen vatandaşlara olabilecek en hızlı şekilde ev yapacağını müjdelemesi güzel bir şeydir. Kimileri rakamları abartılı buluyor, kimileri bunun seçim öncesi coşkulu bir vaat olduğunu söylüyor. Fark etmez… Seçim yatırımı bile olsa gerekli ve değerli bir söz. Her şeyden önce o konutların yapılması lazımdır.

Peki, bu müjdeyi duyunca akla şu soru gelmiyor mu? Madem devletin deprem bölgesindeki evleri bir yıl içinde yapabilme kudreti, kapasitesi ve kaynağı vardı; bunun için neden şehirlerin yerle bir olması ve insanların ölmesi beklendi?" şeklinde değerlendirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremde insanlar ölmeden yıkılan binaları dönüştürmek için hem kaynak hem de zaman olduğunu kaydeden Karaalioğlu, "Ölen öldükten, şehirler yerle bir olduktan ve hepimizin hafızasına unutulmaz bir travma yüklendikten sonra.

Gel de “Niye bugüne kadar evleri yıkıp yeniden yapmadık” diye sorma, gel de kahrolma…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...