Ekonomi

Karar yazarı Kahveci: Yeni Ekonomi Programı yeni bir şey demedi; vatandaş ödeyecek, şirketler kurtulacak

Bakan Albayrak'ın açıkladığı YEP çok sayıda ekonomist tarafından sert sözlerle eleştirilmişti

02 Ekim 2019 08:01

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz gün açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nı değerlendirdi. Kahveci, açıklanan programda bir yenilik olmadığının altını çizerken, “IMF zihniyetinin yansıması ile fatura vatandaşa yüklenmeye başlandı” dedi.

TIKLAYIN: Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Bu yıl büyüme hedefinin bir miktar uzağında kalacağız


Kahveci, “Önceki gün açıklanan Orta Vadeli (Yeni) Program (OVP-YEP) temel olarak son 3 yılın bir oranda tersi işaretler verdi. Bu program bir piyasa dostu bir program oldu. Örneğin son zamlar ile artık elektrik şirketleri bir nefes almaya başlamış olacak. O nedenle piyasa dostu bir programdır. Ama bu program vatandaş açısından can yakıcı, acıtıcı bir programdır. Ne maaşlar reel olarak artacak, ne de gelirlerde kolaylıklar sağlanacak. Yeni vergi ve zamlar bizi beklemeye devam ediyor” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Ekonomistlerden ‘Yeni Ekonomi Programı’ yorumu: “Bu ciddiyet düzeyindeki program ‘merdiven altı’ mı hazırlandı?”


IMF ile en uzun çalışan hükûmetin AKP olduğunu dile getiren Kahveci, bu programla vatandaşın şirketleri kurtaracağını söyledi.

Yazının devamı için tıklayın