Gündem

Karar yazarı Kahveci: Köle olsaydınız sahibiniz size yemek yanında barınacak ev verirdi, şimdi yemek parasını çok gördüklerini söylüyorlar

19 Haziran 2023 07:28

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, TİM Başkanı Mustafa Gültekin'in asgari ücretin 300-350 dolar olması gerektiğine yönelik açıklamasına işaret ederek, "Mayıs ayı itibari ile Türk-İş açlık sınırı 10.350 lira ve bu ülkede çalışmanın aylık bedeli 12.670 lira. Böyle bir ülke olur mu? Böyle bir çalışma düzeni olur mu? Bu ülkede çalışma düzeni ve şartları kölelikten beter hale gelmiş durumda.

Köle olsaydınız size sahibiniz yemek yanında bir de barınacak ev verirdi. Şimdi çağdaş çalışma düzeninde size sadece yemek veriyor. Ve yemek parasını da çok gördüklerini söylüyorlar. Utanılacak bir durum. Vahim ötesi bir durum. Felaket bir durum" dedi. 

Vasatlığa mahkûm edilmiş bir toplum haline gelindiğini kaydeden Kahveci, yazısında, "Herkes düşük ücrete mahkum edilmiş ve eğitimlilerin ücretinin artmadığı bir ülkeye dönüştük. Son 3 yılda okumamış bir erkeğin ücreti %125 artarken okumuş bir kadının ücreti sadece %79,5 artıyor. Daha ne olsun.... Bir ülke içeriden ancak böyle yıkılır" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...