Gündem

Karar yazarı Kahveci: İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamada dünyada 3. ülkeyiz, biz ne yapıyoruz Coca-Cola, Burger-King boykotu

13 Kasım 2023 07:22

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Türk şirketlerini boykot ederek İsrail'i durduracağını zanneden bir kesim oluşturulduğunu belirterek, "Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM raporuna göre Türkiye İsrail’e mal satışında Çin ve ABD’den sonra gelen Almanya ile beraber aynı seviyede ihracatta bulunuyor. Yani İsrail'in ihtiyaçlarını karşılamasında dünyada 3. ülkeyiz" diye yazdı.

Fransa'da, İngiltere'de sokakların dolup taştığını, İsrail yönetimine tepkiler olduğunu kaydeden Kahveci, "Biz ne yapıyoruz? Coca-Cola boykotu. Ya da Burger King boykotu... Bunlar isim hakkı ile çalışan Türk şirketleri ama TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bile İsrail’e tepkiyi bu ürünleri menüden çıkartarak başaracağını sanıyor.

Ama İsrail’e özellikle bomba yapımında kullanılacak stratejik ürün satışlarında bir kısıtlama duydunuz mu? Orada yaptırım olarak güç ifade edecek herhangi bir ürün satışına kısıtlama geldi mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...