Gündem

Karar yazarı: Erdoğan’ın 100. yıl atmosferine ihtiyacı bulunuyor; seçimin zamanında yapılması hâlâ en güçlü senaryo

“İktidar muhalefete yeni başlangıç sloganı imkanı verecek bir psikolojik üstünlük aktarmayacaktır”

04 Haziran 2022 07:30

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, seçimlerin zamanıyla ilgili tahminlerini açıkladı. İşlerin yolunda gitmemesi ve Erdoğan’ın işleri yoluna koyacak bir zaman aralığı yakalama arayışından dolayı seçimin zamanında yapılmasının en güçlü senaryo olduğunu düşünün Karaalioğlu, “Erdoğan’ın 2023’e; yani 100.yıl atmosferine ihtiyacı bulunuyor” diye yazdı.

“100.yıla ülkenin başında girmek isteyecektir ve aynı gerekçeyle muhalefete 100.yılda yeni başlangıç sloganı imkanı verecek bir psikolojik üstünlük aktarmayacaktır” görüşünü aktaran Karaalioğlu, devamında şunları kaydetti:

“AK Parti’nin seçim propagandalarında bildiği en iyi yöntem olan büyük projelerin gelecek yıl tamamlanacak olması da bir başka motivasyon… Yerli doğalgaz, yerli otomobil, Kanal İstanbul vesaire… Ekonominin gidebileceği yer belliyken, Erdoğan’ın böyle projelere yaslanmadan seçime gitmemesi düşünülemez. En güçlü seçim senaryosu bu yüzden zamanında veya taktik gereği zamanına çok yakın vadede sandığı getirmek gibi görünüyor. Enflasyonun 24 yılın rekorunu kırdığı ortamda iktidar yeni ve daha kötü rekorların gelebileceğini değil, bir şekilde fiyatların yatışacağı hesabıyla hareket edecektir. Zaten şimdiden söyledikleri de enflasyonun düşüş eğiliminde girdiğidir. Bir yıl sonrası şimdiki halden daha kötü olmaz umuduyla, gelecek seneye ya nasip!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.