Gündem

Karar yazarı Cömert: Jeolog, 1999’dan beri uyarıyorlar, yine kulağımızın üstüne yatıyoruz

"Deprem öldürmedi, ihmallerimiz öldürdü"

19 Şubat 2023 11:57

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, "Deprem öldürmedi, ihmallerimiz öldürdü.İstanbul’da da deprem bekleniyor. Jeologların dilinde tüy bitti, “İstanbul depremi yakın, ha bugün ha yarın” diye diye. 1999’dan beri uyarıyorlar. Yine kulağımızın üstüne yatıyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

Cömert yazısında, "İdarecilerimiz ha bire devletin üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yaptığını ispata çalışıyor.Sınasak? Bir soru sorsak?Eskiden bizim derneklerin duvarına küçük bir levha olarak asarlardı.“Bugün Allah için ne yaptın?” Sonradan çıkartmalar halinde minibüslerin camlarına kadar yayıldı. O soruya benzer bir soru:- “Kahramanmaraş depremi için ne yaptın?” Deprem olduktan sonra değil, olmadan önce ne yaptın? Cevap? Cevap yok. Ya da cevap “Hiç.” “İstanbul için ne yaptın?”Maalesef onun cevabı da “Hiç.” İdarecilerimiz mevzua hiç girmek istemiyorlar." düşüncesini dile getirdi.

Cömert şu ifadeleri kullandı:

"Yahu bir taneniz söyleyin “İlim adamlarının yazdığı raporları, çizdiği haritaları ciddiye alacağız, hemen harekete geçeceğiz. Acil eylem planı başlatıyoruz, İstanbul’u kurtaracağız.” Laf olsun diye bile söylemiyorlar. Devlet aklı şöyle mi çalışıyor acaba? Şu anda böyle büyük hacimli işlere giremeyiz. Zaten geç kaldık. Bırakalım, deprem olsun. Yıkılan yıkılsın, ölen ölsün. Sonra yaraları sararız. Bir tarafımız böyle duyarsız."