Gündem

Karar yazarı Cömert: Akşener, Altılı Masa içinde 'ben demiştim' deme imtiyazına sahip tek kişi

28 Ağustos 2023 09:54

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, İyi Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan konuşmalarının birikmiş bir "kırgınlığı" ifade ettiğini belirtti. Akşener'in siyasi hayatı boyunca zaman zaman pek çok suçlamalarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Cömert, " Hele 6’lı Masa’dan ayrılıp geri döndüğü birkaç günlük süre içinde boca edilenler. Politik eleştiri sınırları içinde yapılsa anlaşılabilirdi. Bilhassa sol mahalle yalan yanlış, bulduğunu fırlattı Meral Hanım’a. Şimdi, seçimlerden 3 ay sonra 6’lı Masa içinde 'ben demiştim' deme imtiyazına sadece o sahip" dedi.

Altılı Masa için asıl eleştirilmesi gereken noktanın, "Neden, adaylık konusunu zamanında, bir buçuk iki yıl içinde oturup enine boyuna konuşup yol kazalarına, oldu-bittilere meydan vermeyecek şekilde bir uzlaşmaya varmadınız?" olduğunu söyleyen Cömert, yazısına şu şekilde devam etti:

"CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Akşener’den daha fazla hisse düşer. Kazanma ihtimali daha yüksek olan başka adayların adaylık ihtimaline kapıları sıkı sıkıya kapattığı için. Ekrem İmamoğlu’nun mağduriyetinden doğacak siyasi avantajı bile değerlendirmeye yanaşmadığı, teşkilatının tersiyle ittiği için. İmamoğlu veya Yavaş aday gösterilse kazanırlar mıydı? Bunu kimse garanti edemez. Elimizdeki en sağlam veri şudur; İmamoğlu veya Yavaş aday gösterilmedi ve Kılıçdaroğlu kaybetti. Kılıçdaroğlu hepsi kaybetmiş oldu."

Yazının tamamı için tıklayın