Seçim 2023

Karar yazarı Çalıkuşu: Sandık bizi her zamankinden daha fazla ısrarla çağırıyor

19 Mayıs 2023 11:28

Karar yazarı Avukat Figen Çalıkuşu, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla ilgili olarak, "Sandık bizi her zamankinden daha fazla ısrarla çağırıyor. Sandığa koşun, bu kez ıskalamayın ki hayat ta bizi ıskalamasın, tılsımını bu kez bari bize göstersin…" yorumunu yaptı. 

Çalıkuşu, bugünkü yazısında, şunları kaydetti:

"'Parlamento çoğunluğu yoksa Kemal Kılıçdaroğlu ne yapacak?' diyen var ise Merkez Bankası örneğini düşünmeli… Erdoğan parlamento ile mi yönetti? Milletvekilleri bu dönem ne yaptı?

En yakıcı derdimiz ekonomi… Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı ile nelerin değişebileceğine Merkez Bankası’na bağımsız bir başkan atamayı örnek verdim…

Kısacası ekonomi ve hukuk bilimlerine saygı ve özenden söz ediyorum…

Yaşamakta olanları düşünerek elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin: Bunu kim yapar? Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı? Ya da şöyle soralım; kim yapmaz?

Dolar başını alıp gittikçe hepimiz her gün biraz daha fakirleşmiyor muyuz? 'O gece hiçbir şey olmadı ise bir şey oldu', kabul…

Ama şimdi bir şey değişmeli ki bu felç olmuş sistem hiç olmazsa elini ayağını kıpırdatmaya başlasın… O bir şey ne? Denge denetleme için ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı çıkarmak…"