Gündem

Karar yazarı Çakır: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu seccadeli fotoğraf üzerinden eleştirdiğinde, Bakara suresiyle alay eden siyasetçisi karşısına çıkıyor

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, internete düşen bir ses kaydında "Her Cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara" dediği öne sürülmüştü.

06 Nisan 2023 08:54

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP ile CHP arasındaki rollerin değiştiğini belirterek, "AK Parti statükoya yaklaştıkça CHP statükodan uzaklaştı, özgürlük, demokrasi, adalet, hak, hukuk, huzur isteyenlerin adresi haline geldi. AK Parti özgürlük, demokrasi, hukuk özleminin bir avuç aydının değil bütün bir toplumun özlemi haline geldiğini göremedi. Görmek istemedi.

CHP lideri zoru başardı ve CHP’nin her kesimle temas kurulabilecek bir parti olduğunu gösterdi. AK Parti'nin kalesi olan Konya’da, Trabzon’da bu kadar coşkuyla karşılanmasının sebebi bu" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basmasıyla ilgili eleştirilerini hatırlatan Çakır, "Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu seccadeli fotoğraf üzerinden eleştirdiğinde, karşısına Bakara suresiyle açıkça alay eden siyasetçisini büyükelçi olarak ataması karşısına çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu seccadeli fotoğrafı üzerinden eleştiren AK Partili siyasetçi, Bakara suresiyle ‘bakara makara diye açıkça alay edildiğinde de tepki göstermiş miydin' sorusuyla muhatap oluyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...