Ekonomi

Karar yazarı: Bugünlerde ekonomide hangi programı yazarsan, hangi sözü söylesen boşuna görünüyor

"Yerel seçimlere kadar eski tas eski hamam devam mı etse, diye düşünülür hale geldi"

17 Temmuz 2023 09:18

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Türkiye ekonomisine ilişkin olarak, yerel seçimlere de vurgu yaparken, kaybedecek bir dahi olmadığını belirtti. 

Karaaliolu, yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten acil ve kapsamlı bir program beklendiğini belirtirken, "Şimdi böyle bir işe kalkışıp kredisini tüketeceğine yerel seçimlere kadar eski tas eski hamam devam mı etse, diye düşünülür hale geldi. Çünkü bugünlerde hangi programı yazarsan boşuna, hangi sözü söylesen boşuna görünüyor. Türkiye’nin heba edilen yıllar ve kötü kullanılan sınırlı kaynaklardan sonra bugün sıkılmış kemere ve acı ilaçlara ihtiyacı var ama seçime sıkı kemerle ve masa üzerine dizilmiş acı ilaçlarla gidilmesinin imkanı yok. O zaman, seçim ekonomisine takılıp delik deşik olacağı belli bir programa da gerek yok!" yorumunu yaptı.

Karaalioğlu, "İki seçim arasına sıkışmış olmanın getirdiği riski küçümsemeyelim. Kaybedecek bir günü olmayan ülkenin yapılması gerekenleri geciktirip bir koca yılı da daha kaybetme yoluna girmesi iyiye alamet değildir. 1 yılın daha heba olması bir dert, yerel seçimin ardından tekrar 14/28 Mayıs sonrasına benzeyen bol ücretli/bol zamlı sarmala girilme ihtimali başka derttir. Kabul edelim ki mevcut durumda bu hiç zayıf bir ihtimal değildir" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın.