Gündem

Karar yazarı Berkan: İstihdam azalmaya devam ediyorsa, Tayyip Erdoğan hükümeti açısından daha da zor günler kapıda demektir

13 Eylül 2022 09:56

Karar yazarı İsmet Berkan, işsizlik verilerine ilişkin olarak, “Belki bir ay daha bekleyip istihdamdaki azalmanın devam edip etmeyeceğini görmek daha doğru olur ama eğer istihdam azalmaya devam ediyorsa, Tayyip Erdoğan hükümeti açısından daha da zor günler kapıda demektir. yorumunu yaptı.

Berkan yazısında, “Erdoğan ve iktidarı bir süreden beri olan biten her şeyi, 2023 seçimine muhtemel etkisi merceğinden görüyor. İşsizliğin yeniden artışa geçmesinin seçime etkisi hayat pahalılığından bile fazla olacaktır. Çünkü o insanlar, Erdoğan’ın “Hiç değilse bir işiniz ve maaşınız olduğu için şükredin” dediği insanlar.Asgari ücret artışının ve Avrupa’daki durgunluğun bize işsizlik olarak yansıması, gelecekteki asgari ücret artışlarında da Erdoğan hükümetinin elini kolunu bağlıyor. Korkarım hükümetin bulduğunu sandığı “Con Ahmet’in devri daim makinası” yağ kaçırıyor ve tekliyor." düşüncesini dile getirdi.