Gündem

Karar yazarı Berkan: Artık çoğu insan, Erdoğan’ın olmadığı veya onun gibi davranan bir kişinin olmadığı bir Türkiye’yi hayal edemiyor

10 Ocak 2023 10:03

Karar yazarı İsmet Berkan, 2023 seçimleri önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset üzerine etkisine dikkat çekerek, "Tayyip Erdoğan, 2014 yılının Ağustos ayından beri Cumhurbaşkanı. Erdoğan, bu makamda geçirdiği 9 yıla yakın süre boyunca, ama en çok da son 4-5 yılda kendisinin en şiddetli muhaliflerini bile kendisine benzetmeyi başardı. 'Kendisine benzetmek'ten kastım şu: Artık çoğu insan, Tayyip Erdoğan’ın olmadığı veya onun gibi davranan bir kişinin olmadığı bir Türkiye’yi hayal edemiyor" ifadelerini kullandı.

Berkan, "Erdoğan seçimde kaybetse bile onun yerine geçecek kişinin aynen onun gibi futbol takımının kadrosundan Merkez Bankası’nın uygulayacağı faiz oranına, Suriye ve Yunanistan’a, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye tehdit savurmaktan marketteki soğanın satış fiyatına kadar her şeye sözünün geçirmesini bekliyoruz. Aylardır kamuoyunun hiç değilse bir bölümünün muhalefete bir cumhurbaşkanı adayı araması belki normal ama o adayda aranan başlıca özelliğin, 'Tayyip Erdoğan gibi güçlü olmak' olması, bizim Erdoğan tarzını ne kadar içselleştirdiğimizin bir belirtisi" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...