Gündem

Karar yazarı Beki: Hangisine inanacak New Yorklular; dünyanın yardımına ihtiyacımız olduğuna mı, dünyanın bizden sorulacağına mı?

19 Eylül 2023 11:58

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve heyetinin ABD seyahatine eşlik eden, dijital ekranlarında Türkiye Yüzyılı yazan kamyonetleri işaret ederek, " Tasarruf genelgesine göre, kamuda tanıtım harcamaları kesilecekti. Millete kemere sıktırılırken havaya saçacak paramız yoktu. Hangi bütçeden havaya gidiyor bu paralar, ayrı konu... Allah var; reklâmı hoş ama boş. Tam üçüncü dünyalık" dedi.

Daha beş ay önce New York sokaklarında insanlara led ekranlarda 6 Şubat depremin gösterildiğini ifade eden Beki, yazısına, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "seninleyiz Türkiye" kampanyası başlatmıştı. 18 zengin ülkede, 6 Şubat Maraş depreminin enkazını sergiliyordu. ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan Japonya ile Suudi Arabistan'a kadar...

Şimdi aynı New York sokaklarında, Türkiye Yüzyılı tafraları satıyoruz. Çünkü 28 Mayıs seçim zaferiyle başladı; ilan edilmesini durduramadılar, başaramadılar.

5 ay arayla dış güçlere bir, yardım toplama gösterisi; bir de 'devrimiz başladı, artık bizim borumuz ötecek' şovu izletiyoruz...

Hangisine inanacak New Yorklular; dünyanın yardımına ihtiyacımız olduğuna mı, dünyanın bundan böyle bizden sorulacağına mı?.."

Yazının tamamı için tıklayın