Politika

Karar yazarı Beki'den HDP'yi ziyaret eden AKP'ye: Pragmatizmin ağababası Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı

04 Kasım 2022 09:12

Karar yazarı Akif Beki, AKP heyetinin başörtüsü konusundaki Anayasa çalışmaları kapsamında HDP'ye yaptığı ziyareti yorumladı. 

Beki, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"HDP ayrı masaya oturmamış, başka ittifak kurmamış gibi Altılı Masa'nın gizli ortağı olduğu yalanını yaymaya devam ederlerken oluyor bu. Ve HDP'yi, meşru bir parti değil de kapatılması gereken bir terör örgütü uzantısı olmakla suçladıkları, dışladıkları sırada...

AB'nin bir davetinde HDP'lilerle yan yana gelmek, selam alıp vermek; muhalefet için affedilmez suç... Ama Anayasa değişikliği için birlikte çalışma teklifiyle heyet halinde kapısına gitmek, HDP'den destek istemek; AK Parti'ye hak.

Çünkü muhalefet, çok ikiyüzlü ve samimiyetsiz. İktidar içinse her yol mübah. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu ölçüyü, AK Parti için 'siyasetin tek limanı ahlaktır'. Pragmatizmin ağababası Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı." 

TIKLAYIN - Murat Yetkin: Hem terörist de hem oy iste; AK Partililer çifte standardın kitabını yazıyor!

İtalyan Rönesans hareketinin en önemli figürlerinden olan Makyavel, başarıya ulaşmak için her yola, her araca başvurulması gerektiğini savunurdu. Makyavel, siyasetin geleneksel ahlak kuralları çerçevesinde işleyen bir alan olmadığını söylerken, siyasi liderlerin bir ülkeyi yönetirken ahlaki kurallar içerisinde hareket etmesinin zamanla ülkeyi bir yıkıma götüreceği fikrini savunuyor; yıkımlardan kaçınmanın yolunun ise gerektiğinde ahlak dışı yöntemlere başvurmak olduğunu ifade ediyordu.