Gündem

Karar yazarı Beki: CHP liderine komplo kurulduğu, operasyon çekildiği şüphesi de iktidar ortaklarının uykusunu kaçırıyor

20 Aralık 2022 09:31

Karar yazarı Akif Beki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezası sonrası Saraçhane mitinginin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ettiği iddiaları hakkında, "Kılıçdaroğlu Almanya'dayken İmamoğlu'yla Akşener, Saraçhane'de otobüse çıkmış. Cumhur İttifakı'nın zoruna gitti, çok içerledi. Üzüntüsünü hâlâ içinden atamıyor. Bay Kemal'e yapılır mı bu, nasıl yaparlar! CHP liderine komplo kurulduğu, operasyon çekildiği şüphesi de iktidar ortaklarının uykusunu kaçırıyor. Bu vefasızlığa ve kalleşliğe fena bozuluyorlar. Altılı Masa'nın derdi, onları epey germiş görünüyor" ifadelerini kullandı.

Beki, "Erdoğan'ın İBB başkanlığı, yine bir mahkeme kararıyla düştüğünde öyle demiyorlardı. Mahkeme de verse o karar hukuki değil siyasiydi, haksızdı. İmamoğlu kararı ise, haklı. Hatta 'ahmak' lafından belediye başkanlığının düşürülebileceğine hak vermeyenler, akılsız da. Siyasi değil hukuki olduğuna nasıl inanmazlar!" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...