Gündem

Karar yazarı Beki: Arsız, yüzsüz kimselerin el üstünde tutulduğu zamanlar için "yıl uğursuzun" derler, bazı yıllarsa ayaktakımının oluyor

09 Temmuz 2022 11:14

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, eski Japonya Başbakanı Abe'nin silahlı saldırı sonucu ölmesine ilişkin olarak,  "Arsız, yüzsüz kimselerin el üstünde tutulduğu zamanlar için "yıl uğursuzun" derler, bazı yıllarsa ayaktakımının oluyor" düşüncesini dile getirdi.

Beli yazısında, "Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe, dün alçak bir saldırıda öldürülünce aklıma ilk gelenlerden oldu. Abe, köklü ve nüfuzlu bir aileye mensuptu. İyi yetişmiş ve ülkesine hizmeti geçmiş bir Japon elitiydi. Halka karıştığı sırada, ev yapımı bir silahla sırtından vurulmuştu. Saldırgan, askerlik mazisi olan alelade bir hırt... Arsız, yüzsüz kimselerin el üstünde tutulduğu zamanlar için "yıl uğursuzun" derler. Bazı yıllarsa ayaktakımının oluyor. Elem verici de olsa maalesef böyle. Japon halkının başı sağ olsun. Hepinize iyi bayramlar dilerim, bu şartlarda ne kadar iyi olabilirse." ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN - Japonya Ulusal Polis Teşkilatı Abe'ye saldırıda 'güvenlik kusuru'nu soruşturacak
TIKLAYIN - Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe suikasti nasıl gerçekleşti?
TIKLAYIN - Şinzo Abe: Japonya'nın en uzun süre başbakanlık yapan lideri geride nasıl bir miras bıraktı?
TIKLAYIN - Suikaste uğrayan eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe hayatını kaybetti!