Gündem

Karar yazarı Akyol: Kim kazanırsa kazansın, seçim sonrasındaki birkaç yıl içinde Türkiye ateş topuna dönmüş bir ekonomiyi kucağında bulacak

"Zira kullanılabilir kaynaklar daralıyor"

19 Ekim 2022 08:01

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, memur maaşlarına yapılacak yüzde 100 zam için 2023 bütçesinde personel giderlerinin 1 trilyon 6 milyar liraya çıkarıldığını belirterek, "Kabaca bütçenin dörtte biri personel harcamalarına gidecek. İyi de seçim öncesi daha da artırılan harcamaların yeterli kaynağı var mı?

Seçim ekonomisiyle, popülist politikalarla 2011’den sonra adım adım, CB sistemine girdikten sonra da hızla, tüketimi körükleyerek, 128 milyar doları, Merkez Bankası’nın ihtiyaç akçelerini bile harcayarak ekonomiyi krize sürükleyen iktidar, şimdi 2023 seçimleri için kesenin ağzını daha da açıyor." diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim kazanmasının zor olduğunu savunan Akyol, "Fakat kim kazanırsa kazansın, seçim sonrasındaki birkaç yıl içinde Türkiye ateş topuna dönmüş bir ekonomiyi kucağında bulacak. Zira kullanılabilir kaynaklar daralıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...