Gündem

Karar yazarı Akyol'dan Bekir Bozdağ'a: AK Parti seçmeni içinde şampanya patlatanlar az değil

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa'da "esnaf buluşması'nda "14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" diye konuşmuştu.

28 Nisan 2023 07:18

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın seçimlerin "şampanya patlatanlarla temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler" arasında olacağına yönelik sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Muhalefetteki milyonlarca vatandaşın inancına saldırı olduğu gibi AK Parti seçmeni içinde şampanya patlatanlar az değildir" ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın sözlerinin çirkin bir kutuplaştırma olmasına karşın sürpriz olmadığını kaydeden Akyol, "Adalet Bakanı, ülkemizde adaleti tahrip eden en önemli meselelerden biri olan “hakimlere coğrafi teminat” yokluğunu ağzına alabilir mi?! Ülkemizin hukuk devleti sıralamasında kendisinin de büyük katkılarıyla 111. sıraya düştüğünü söyleyebilir mi?!

Böyle sözler ekonomide de hukukta da nelerin üstünü örtüyor, görüyorsunuz. Dünyadaki iktisadi payımız 1980 seviyesine düştü; bu yüzden. Halbuki gelişmiş ülke olmanın tek yolu sorunlara çözüm arayışında ilim zihniyeti, değerler sahasında özgürlük ve bir arada yaşama kültürüdür" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...