Gündem

Karar yazarı Akyol'dan AKP'li Zengin'e: Medeni Kanun’a göre evlenme yaşına gelmemiş kişilere imam nikâhı kıyılmasını cezalandıran bir kanun teklifi hazırlayıp imzaya açınız

"Eski asırların fetvaları çağımızda böyle facialarla çocukların hayatını karartabiliyor"

11 Aralık 2022 11:30

Karar yazarı Taha Akyol, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e, "Medeni Kanun’a göre evlenme yaşına gelmemiş kişilere imam nikâhı kıyılmasını cezalandıran bir kanun teklifi hazırlayıp imzaya açınız" çağrısını yaptı. 

"Eski asırların fetvaları çağımızda böyle facialarla çocukların hayatını karartabiliyor" diyen Akyol yazısında, "Tarikatlar ve bilinen şekilleriyle cemaatler ‘devrim kanunlarıyla’ zaten yasaktır ve yasaklamak, ezmek gibi polisiye baskıların çözüm olmadığı açıktır. Hukuk devletinde AİHM içtihatlarına uygun bir yasak tanımı yapılamaz zaten. Özgürlükçü kamuoyu, sivil toplum, başta Milli Eğitim olmak üzere etkin denetim ve kaliteli eğitim zorunludur. Dün bir haber daha, 13 yaşındaki Suriyeli bir kızı imam nikahıyla evlendirmişler, kızcağız hamile. Sayın Özlem Zengin hukukçudur, kendisine açık dilekçe sunuyorum, Medeni Kanun’a göre evlenme yaşına gelmemiş kişilere imam nikâhı kıyılmasını cezalandıran bir kanun teklifi hazırlayıp imzaya açınız. Böyle bir kanun AYM kararına da uygun olur." ifadesini kullandı.