Gündem

Karar Genel Yayın Yönetmeni Kiras: Afganistan'dan, Pakistan'dan gelen 18-30 yaş arası erkeklerden oluşan grupların ne sayısı belli, ne de hangi amaçla geldikleri

26 Eylül 2023 08:58

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Türkiye'ye büyük kitlesel göçlerin başladığı tarihin üzerinden 12 yıl geçtiğini belirterek, "Ülkede tam olarak kaç Suriyeli sığınmacının bulunduğunu bile bilmiyoruz. Çünkü resmî rakamlar ve resmî açıklamalar çelişkili ve tutarsız. Yine de Suriyeliler nispeten daha bilinir, daha kayıt altında bir nüfus. Afganistan’dan, Pakistan’dan, Moğolistan’dan, hatta Afrika ülkelerinden gelen -ve çoğu 18-30 yaş arası erkeklerden oluşan- grupların ne sayısı belli ne de hangi amaçla geldikleri" dedi.

Sığınmacılar konusunda geleceği ilişkin hiçbir program ve hazırlık yapılmadığını kaydeden Kiras, yazısında, "Toplumda bazı kaygılar ve rahatsızlıklar baş gösterdi. Zaten nüfus göçü dediğimiz olgu her yerde az ya da çok rahatsızlık yaratır. Toplum yaşayışının doğasının gereğidir bu. Almanya da savaş sırasında üç milyon Suriyeliyi kabul etti. Orada da bu konuda tartışmalar var. Ama bizdeki rahatsızlıkların boyutunu esas itibarıyla net bir göç politikamızın olmaması büyüttü" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...