Gündem

Karamollaoğlu’ndan kayyım tepkisi: Milli iradeye ipotek koymaktır

"İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır"

19 Ağustos 2019 17:14

T24

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van'da HDP’li seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Başkanların görevden alınmasının ‘milli iradeye ipotek koymak’ olarak nitelendiren Karamollaoğlu, “İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır” dedi.

Kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle.

“İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır.  Ülkemiz yıllarca antidemokratik uygulamaların zararını gördü. Bugün ortaya konulan bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir.

“Şunu herkes bilmeli ki; millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz, ülkemizin huzuru ve daha müreffeh günler için seçimle gelenin seçimle gitmesi esas olmalıdır.”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, pazartesi sabah saatlerinde görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak görevlendirildi.