Politika

Karamollaoğlu’ndan Özel’e “grup” teşekkürü: Nezaketli davranışınız sayesinde bütçede söz hakkımızı kullanabildik

CHP lideri Özel ve Saadet lideri Karamollaoğlu, CHP'de bir araya geldi. Görüşmede, yaklaşan yerel seçimler ve son güncel tartışmalar da ele alındı.

02 Ocak 2024 18:27

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollağlu’nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyareti, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Karamollaoğlu’nun, Özgür Özel’e, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sonrasında CHP’li Ali Fazıl Kasap’ın SP’ye katılması ve böylece SP’nin grup yeter sayısını kaybetmemesi nedeniyle teşekkür ettiği öğrenildi.

Partilerin aday belirlemeye yönelik çalışmaları sürerken yerel seçimler öncesinde Ankara’da dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi’nde “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Karamollaoğlu’nun ziyareti sırasında Özel’e Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

Kasap’ın SP’ye katılmasıyla, grup sayısı korunmuştu

Edinilen bilgiye göre görüşmede, TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında SP’li Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı ve sonrasında yaşanan gelişmeler gündeme geldi. SP’nin sandalye sayısı, Hasan Bitmez'in vefatıyla 19'a düşmüş ve Meclis'te grup kurmak için gerekli olan en az 20 milletvekiline sahip olma kriterini kaybetmişti. Bunun üzerine CHP'den istifa eden Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, SP’ye katıldı. Böylece SP, TBMM'de yeniden grup oluşturma çoğunluğunu elde etti.

Yerel seçimler de konuşuldu

Karamollaoğlu-Özel görüşmesinde bu sürecin gündeme geldiği ve Karamollaoğlu’nun SP grubunun düşmemesi için CHP’nin gösterdiği nezaket nedeniyle teşekkür ettiği öğrenildi. Karamollaoğlu’nun “CHP’nin nezaketli davranışı sayesinde, bütçe görüşmeleri sırasında söz hakkımızı kullanabildik” dediği de belirtildi. Görüşmede ayrıca yaklaşan yerel seçimler ve son güncel tartışmalar da ele alındı.