Gündem

Karahasanoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Akit’e yönelik tehditleri haber olmadı; Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi itiraz etmedi

"CHP’nin bu ülkeye faydası olmadığına inanan medya organlarında bile bir küçük haber ile, ‘Nerde basın özgürlüğü’ uyarısı gelmedi.."

17 Kasım 2022 09:39

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Taksim’deki bombalı saldırı haberleri nedeniyle kendilerine “Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kin ve öfke kusan, Saray'ın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hiçbir medya organının yazmadığını ifade etti. Yeni Akit'e yönelik açıklamalara  Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi’nden de itiraz gelmediğini yazdı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün (15 Kasım)  partisinin grup toplantısında İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin haberinde "Kasım ayını bekleyin" ifadesiyle bağdaşlaştıran Yeni Akit gazetesine sert sözlerle yüklenmişti. CHP lideri, Yeni Akit’e  “Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kin ve öfke kusan, Saray'ın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat”  demişti.

Karahasanoğlu, dünkü yazısında haberde fikri takip yaptıklarını savunarak Kılıçdaroğlu’nun Akit TV’ye davet etmişti.

Karahasanoğlu, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik’in "Alçaklıkta sınır tanımayan Yeni Akit paçavrasının son iftirası nedeniyle derhal suç duyurusunda bulunacağız!" sözlerine değinerek “CHP’nin Akit’e tehditlerini, hiçbir medya organı yazamadı!” başlıklı yazısına şöyle devam etti:

O hakaretlere karşı, Gazeteciler Cemiyeti’nden, Basın Konseyi’nden, gazeteci geçinen CHP’li vekillerden dün bir itiraz geldi mi?

Gelmedi..

Peki, önceki günkü CHP grup toplantısındaki, Akit Medya Grubu’na yönelik Kılıçdaroğlu’nun tehditleri ile ilgili, medya organlarında bir haber var mı?

Bir eleştiri, bir kınama var mı?

Sözcü’yü, Cumhuriyet’i boş verdik..

Muhalefetle iş tutan Karar’ı, Milli Gazete’yi de boş verdik..

CHP’nin bu ülkeye faydası olmadığına inanan medya organlarında bile bir küçük haber ile, ‘Nerde basın özgürlüğü’ uyarısı gelmedi.."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Akit’e: Beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim!

TIKLAYIN - CHP'den Yeni Akit'in İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı Kılıçdaroğlu'yla ilişkilendirdiği habere tepki: Derhal suç duyurusunda bulunacağız