Gündem

Kapatılan Özgür Gündem’in imtiyaz sahibi Kemal Sancılı hakkında tahliye kararı

Kemal Sancılı, başka bir davadan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için cezaevine geri gönderildi

10 Nisan 2019 12:54

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği davasında tutuklu yargılanan gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı hakkında tahliye  kararı verildi.  2018'den beri cezaevinde bulunan Sancılı, başka bir davadan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için cezaevine geri gönderildi.

 2016’da KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan, dilbilimci-yazar Necmiye Alpay, imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ve eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin'in de aralarında bulunduğu dokuz kişinin yargılandığı davanın 12’nci duruşması İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı olan gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ile gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin hazır bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Sancılı, savunmasında dijital materyallere dair raporun kendisine ulaştırılmadığını dile getirerek, tahliyesini talep etti. 

Eren Keskin ise “İçinde bulunduğumuz bu çağda düşünce ve ifade özgürlüğünün bu kadar baskı altına alınmaya çalışılmasını anlayamıyorum” dedi.

Mahkeme, Sancılı hakkında tahliye kararı verdi. İddia makamından esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması talep eden mahkeme bir sonraki duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

11 Mayıs 2018'den beri cezaevinde bulunan Sancılı, başka bir davadan kesinleşmiş hapis cezası olduğu için cezaevine geri gönderildi.